For­æld­re­råd­giv­ning­ ­-­ ­Når­ ­ve­j­e­ne­ ­skil­le­s­

Forældrerådgivning - Når vejene skilles er Vejle Kommunes tilbud om hjælp til forældre der har besluttet sig for at flytte fra hinanden og gerne vil have hjælp til at gøre det så skånsomt som muligt for børnene.

Det er de færreste, der får alvorlige problemer efter et brud, men der følger en svær tid, især hvis far og mor har svært ved at samarbejde. 

Forældrerådgivning - Når vejene skilles er Vejle Kommunes tilbud om hjælp til forældre der:

 • har besluttet sig for at flytte fra hinanden og gerne vil have hjælp til at gøre det så skånsomt som muligt for børnene
 • er flyttet fra hinanden og som gerne vil have hjælp til at kommunikere og samarbejde på en sådan måde, at barnet ikke oplever mistrivsel
 • gerne vil samarbejde om konstruktive løsninger, så barnet kan have et godt forhold til både far og mor efter et brud mellem forældrene

Hvem kan få hjælp?

Det kan alle forældrepar i Vejle Kommune med børn op til og med 18 år, der har besluttet eller er gået fra hinanden og som er enige om at søge hjælp.

Om Forældrerådgivning - Når vejene skilles

Forældrerådgivning - Når vejene skilles er bemandet med professionelt personale fra Vejle Kommunes Åbne Rådgivninger. Du vil derfor møde erfarne psykologer og familieterapeuter.

Forældrerådgivning - Når vejene skilles rådgiver ikke forældre i, hvad de har ret til (juridiske spørgsmål), hvordan søger jeg osv, idet dette ligger under Statsforvaltningen.

Der er tale om et åbent tilbud, hvilket betyder at man ikke registreres, og der ikke føres journaler.

Efter en indledende samtale kan man frit tage stilling til, om man ønsker yderligere hjælp i Forældrerådgivning - Når vejene skilles. Der er mulighed for at få op til 4 samtaler.

Hvordan får I kontakt

Ring på telefon 24 96 47 62 om mandagen i tidrummet kl. 9.00 - 11.00

Hvorefter I bliver ringet op af en Forældrerådgivningsmedarbejder, der aftaler nærmere med jer, om hvornår vi er klar til at gå i gang.

Spørgsmål

Generelle spørgsmål vedr. Forældrerådgivningen - når vejene skilles kan rettes til Bettina Brunthaler

 • KURSUS - Forældreansvar - også når man er skilt

  Kurset henvender sig til forældre der er skilt, og som er udfordret i deres samarbejde omkring de fælles børn - og som begge ønsker at deltage for at forbedre deres samarbejde.

  Indhold
  Der er fokus på børns behov og reaktioner, når far og mor ikke længere bor sammen. Kurset giver hjælp til at forbedre samarbejdet forældrene imellem, og giver råd og praktiske redskaber

  Kurset finder sted
  Vestre Engvej 10, 2. sal, 7100 Vejle

  Hvornår
  Nyt kursus i foråret 2018. Kurset varer i alt 12 timer.

  Kurset er gratis.

 • Bettina Brunthaler

  Rådgiver
  Faglig koordinator

  Send e-mail
  mobil 24 96 47 62
 • Søren Damm

  Rådgiver
  Psykolog

  Send e-mail
  mobil 29 21 72 73