FA-kur­sus på Vej­le Midt­by­sko­le

FA betyder “Fælles Ansvar” og er et tilbud til elever i Vejle Kommunes skoler og deres forældre. FA-kurset er et samarbejde mellem skolerne og Tværfagligt Center for Børn og Unge

 • Hvad er et FA-kursus?

  FA betyder “Fælles Ansvar” og er et tilbud til elever i Vejle Kommunes skoler og deres forældre.

  På kurset er der fokus på at styrke relationerne og samarbejdet mellem forældre, barn og skole. Forældrene får indblik i deres barns skoleliv, og mulighed for at dele og drøfte deres tanker med professionelle og andre forældre.

  Kurset er bl.a. godt for børn, der har svært ved at koncentrere sig, er urolige, er stille eller har svært ved at være sammen med jævnaldrende og voksne.

 • Optagelse på forløbet

  Hvis der er ønske om et FA-kursus, kontaktes den lokale psykologiske rådgiver fra Tværfagligt Center for Børn og Unge (TCBU). Herefter udfyldes henvisningsskemaet

 • Kursusdage

  Et FA-kursus løber over 12 uger, og der er kursusdage tirsdag og torsdag fra kl. 8.00-10.30.
  Møder omkring barnet bliver holdt torsdage efter kl. 10.30.

  På kurset medbringer barnet materiale fra skolen. Forældrene guider barnet såvel i undervisningen som i pauserne med vejledning og støtte fra FA-personalet.

 • Møder

  Inden forældrene siger endeligt ja til forløbet sammen med deres barn, indkalder FA-personalet forældrene til et formøde uden barnet. Dette møde varer cirka 1 time.

  Herefter bliver der afholdt 3 møder, hvor barnet, forældrene, skolen, TCBU og FA-personalet deltager. Herudover er der to samarbejdsmøder, hvor lærerteamet mødes med FA-personalet.

I denne video fortæller både undervisere, lærere og forældre om FA-kurset.

Mødetider og adresse

Tirsdage og torsdage fra 8.00-10.30

Vejle Midtbyskole
Damhaven 13B
7100 Vejle

Kontakt

FA-undervisere kan kontaktes tirsdage og torsdage

Inge-Lise Ravn Nielsen
mobil 29 71 75 86
Tina Vestergaard Kristensen
mobil 28 43 44 26
Irene Aarestrup Få styr på angsten rådgiver
Send e-mail