Di­gi­ta­le værk­tøj­er

Digitale værktøjer i form af spil og hjælpemidler kan være en rigtig god støtte i børns udvikling af opmærksomhed og koncentration, struktur og overblik, logiske tankegang og sprog. I Legeteket får du rådgivning om metoder og materialer til at arbejde med digitale værktøjer.

Børn og voksne lever i en digitaliseret verden, og det er vigtigt, at vi finder ud af, hvordan vi kan bruge den mest hensigtsmæssigt. I Legeteket vil fokus være på, hvordan vi som voksne, kan bruge de digitale værktøjer til at støtte op om, at børn og unge kan indgå i inkluderende fællesskaber. 

Her finder du eksempler på digitalt materiale, som du kan låne eller få rådgivning om i Legeteket samt links til inspiration i arbejdet med digitale medier og børn.

  • Digitale spil med OSMO som kan bruges til store børnehave børn og indskoling i forhold til dansk, matematik, programmering, tegne/kreativ samt op og ned regulering.
  • Programmerings robot KUMIITA til 7mdr og op en lille skør programmerings robot der kan øve forudsigelighed, farver og lyde med børn. 
  • Find inspiration på "Digitalt - det er for børn" Vejle kommunes inspirations hjemmeside til alt digitalt til børn.
  • Ildmester bogen er en blanding af digital og fysisk bog se hvordan den virker her.
  • Tiimo Struktur app er en strukturapp der  kan hjælpe barnet med at få styr på sin dage, og man som voksen kan programmere på mange forskellige måder alt efter behov. 
  • Bubbles system som hjælper til Struktur og reduktion af støj i klasselokalet. Systemet består af nogle smart høretelefoner, som kan være med til at sikre fokus på trivsel og faglighed og mindste uro i klasselokalet.