Fø­lel­ses­mæs­sig ud­vik­ling

Legeteket har et bredt udvalg af materialer til at øve den følelsesmæssige og sociale udvikling gennem leg, såsom humørkort, diverse spil og brætspil, legetøj til rollelege og en række egenudviklede lege og aktiviteter.

Det er vigtigt, at beskæftige sig med børn og unges følelses liv, som en del af den alsidige personline udvikling. Når vi arbejder med følelser får barnet eller den unge en bedre fornemmelse for hvem de selv er og hvad andre rummer af følelser. Vi lære at følelser kan havde mange forskellige udtryk og komme af forskellige grunde, men at alle følelser er ok og har en funktion. Når vi arbejder med følelser får vi også strategier til hvordan vi håndtere dem,  så de ikke bliver problemskaber for os selv eller vores omverden.

I legeteket er der en langt række af materialer og lege som kan styrke barnets egen forståelse af sine følelser, der er også materialer til at arbejde med følelser i små eller store grupper. Her under kan du også finde en række links til både interne og eksterne sider, hvor du kan finde inspiration til at arbejde med følelser.

Anbefalet litteratur og apps

Tværfagligt Center for Børn og Unge har udgivet et katalog over bøger om følelser. Det er en samling af anbefalelsesværdige børnebøger med forskellige følelsesmæssige temaer.

Sundhedsplejen vejle har 3 film om hvordan man kan lære at forstå børns følelser i alderen 7mdr-3,5år . Her kan du se tre små film om det at være forældre til småbørn. Du kan også tilmelde dig vores forældreworkshops, hvor sundhedsplejesker og pædagoger fra Vejle Kommune dykker dybere ned i temaer som bl.a. selvværd og selvtillid, mad, søvn, og det at være kærlige, tydelige forældre.

På digitale-born.vejle.dk kan du læse app anmeldelser om børns personlige udvikling samt følelsesmæssige og sociale udvikling.

På dr.dk Ramasjang kan du finde LUK OP LUK I, som er en serie af tv udsendelser om forskellige sindstilstande

På diamantforlobet.dk kan du læse om undervisningsforløb​, som hjælper børn og unge i forskellige aldersgrupper med at lære at forstå og håndtere egne og andres følelser.