Hvor kan man læ­se me­re

Få mere viden om stemmer og stemmevanskeligheder

Hjemmesider

Voice Studio

Vil du gerne vide mere om, hvor vigtig din stemmefunktion er for din evne til at brænde igennem og blive hørt og forstået? Klaus Møller er stemmecoach og meget anerkendt for sit arbejde med tale- og sangstemmer - både inden for politik, erhverv, teater, musical og film. Følg dette link og find både en podcast og en gratis app, der kan give dig mere viden om din stemmefunktion og hvad du kan gøre for at træne den.

Du kan også købe et ‘Stemmefitness-program’, der består af 3 trin (6 lydfiler), som du kan lytte til direkte på din mobil, tablet eller pc.

Bøger

"7 gode råd om styr på stemmen"

Vores anbefaling til en bog, der giver dig enkle og gode råd til pleje af din stemme er Hans Toft Olsens bog “7 gode råd om styr på stemmen”. Hans Toft-Olsen er sangpædagog og logopæd og har dermed en god faglig viden, at fortælle om stemmen ud fra. I bogen beskriver han på en enkel og konkret måde på, hvordan du kan passe på din stemme.

Du kan læse mere om bogen på hans hjemmeside.

Apps

Breath

Det kan være hjælpsom, at arbejde med den dybe vejrtrækning, da den bl.a. kan være med til at skabe afspænding i kroppen. I appen “Breathe”, som er en dansk app, kan du lære mere om dette. App’en er inddelt i 3 sværhedsgrader, hvorved alle kan være med. I videoerne guider Stig Pryds, som er manden bag denne app, dig gennem øvelserne.

Apps til meditation, yoga og mindfulness

Du kan også med fordel bruge meditation, yoga og mindfulness til at slappe af og give din stemme og muskler den ro og afspænding, som den kan have brug for hvis du har, eller har tendens, til at få en hæs stemme. Herunder er der link til forskellige apps som kan avendes til dette formål.

Apps til unge:

Apps til Børn: